This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Pittige cakejes met tonijn
Serveert 4 personen
Dit hartige cakjes recept is heerlijk met de toevoeging van tonijn en zijn pittig door de chili-olie. Een lekker tussendoortje waar je nieuwe energie van krijgt!
Ingrediënten
- 3 blikjes John West Tonijnmoot met een Vleugje Olijfolie (120 g)
- 6 el chili-olie
- 90 g Parmezaanse kaas
- 50 g pijnboompitjes
- 100 g bloem
- ½ tl bakpoeder
- 4 eieren
- 80 ml melk
- 2 el olijfolie
- 120 g zongedroogde tomaten
- 100 g zwarte olijven zonder pit
- peper en zout
Tonijnmoot met een vleugje Olijfolie 120gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze tonijnmoot met een vleugje olijfolie. Stevig tonijnvlees, in zachte olijfolie.
Stap 1
Meng de tonijn met de chili-olie in een grote kom en laat ca. min. marineren.
Stap 2
Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de tomaten en olijven in kleine stukjes. Vet de bakvormpjes in en verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 3
Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren.
Stap 4
Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder. Voeg de eieren een voor een toe en roer goed door. Voeg de melk en de olijfolie onder voortdurend roeren toe. Breng op smaak met zout en peper en meng tot een homogeen geheel.
Stap 5
Voeg de Parmezaanse kaas, olijven, tomaten, pijnboompitjes en tonijn toe en meng tot een geheel.
Stap 6
Verdeel het mengsel over de bakvormpjes en plaats voor min. in de oven. Laat even afkoelen voor de cakejes uit de bakvorm worden gehaald.
Deze cakejes zijn ook koud erg lekker, bijvoorbeeld voor een picknick of een verjaardagstraktatie!
Deel dit recept