Panzanella met makreel

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Een salade die net even anders is met te toevoeging van panzanella. Een verrassend makreel recept

Ingrediënten

2 blikjes John West Gerookte Makreelfilets in Zonnebloemolie (145 g),4 dikke plakken stevig witbrood, zonder korst,6 rijpe trostomaten met veel smaak (bijv. Tasty Tom),½ komkommer,1 klein bosje basilicum,2 geroosterde paprika’s (pot),1 rode ui,2 el kappertjes,6 el extra vierge olijfolie,2 el rodewijnazijn

Stap 1

Scheur het brood in kleine stukjes, meng met de tomaten, druk het licht aan zodat het vocht uit de tomaten een beetje in het brood trekt en laat min. intrekken.

Stap 2

Halveer de komkommer over de lengte, schil de komkommer, verwijder de zaden met een tl en snijd de helften in stukjes. Scheur grote basilicumblaadjes kleiner en snijd de (uitgelekte) paprika’s in stukjes. Snijd de ui in dunne, halve ringen. Lek de makreelfilets en de kappertjes uit.

Stap 3

Klop een dressing van de olie en azijn en breng op smaak met peper en zout. Meng de komkommer, basilicum, paprika, ui, kappertjes en het tomaten-broodmengsel door elkaar. Laat dit geheel min. op kamertemperatuur intrekken.

Stap 4

Snijd de makreelfilets in mooie stukjes en schep ze vlak voor het serveren door de panzanella.