This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Panzanella met makreel
Serveert 4 personen
Een salade die net even anders is met te toevoeging van panzanella. Een verrassend makreel recept
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Gerookte Makreelfilets in Zonnebloemolie (145 g)
- 4 dikke plakken stevig witbrood
- zonder korst
- 6 rijpe trostomaten met veel smaak (bijv. Tasty Tom)
- ½ komkommer
- 1 klein bosje basilicum
- 2 geroosterde paprika’s (pot)
- 1 rode ui
- 2 el kappertjes
- 6 el extra vierge olijfolie
- 2 el rodewijnazijn

Gerookte Makreelfilets in Zonnebloemolie 145g
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Onze makreelfilets zijn ambachtelijk gerookt en vol van smaak. Met hun vitamines en vetzuren passen ze bovendien in een gebalanceerde voeding.
Stap 1
Scheur het brood in kleine stukjes, meng met de tomaten, druk het licht aan zodat het vocht uit de tomaten een beetje in het brood trekt en laat min. intrekken.
Stap 2
Halveer de komkommer over de lengte, schil de komkommer, verwijder de zaden met een tl en snijd de helften in stukjes. Scheur grote basilicumblaadjes kleiner en snijd de (uitgelekte) paprika’s in stukjes. Snijd de ui in dunne, halve ringen. Lek de makreelfilets en de kappertjes uit.
Stap 3
Klop een dressing van de olie en azijn en breng op smaak met peper en zout. Meng de komkommer, basilicum, paprika, ui, kappertjes en het tomaten-broodmengsel door elkaar. Laat dit geheel min. op kamertemperatuur intrekken.
Stap 4
Snijd de makreelfilets in mooie stukjes en schep ze vlak voor het serveren door de panzanella.
Deel dit recept