Maaltijdsalade met John West For Salads

Heart outline Heart 3 personen Cutlery circle Serveert 2 personen

Een stevige maaltijdsalade waardoor jij er weer tegenkan! Vol smaak en de toevoeging van tonijn aan dit gerecht zorgt voor proteïne. Bereid met For Salads Tuna Sundries Tomatoes

Ingrediënten

  • 1 blikje John West For Salads Tuna Sundried Tomatoes (110 g)
  • 200 g krielaardappeltjes met schil
  • gesneden in plakjes
  • 100 g witlof (1 stronk)
  • fijngesneden
  • 100 g venkel
  • fijngesneden
  • 100 g appel met schil
  • in stukjes gesneden
  • ¼ limoen
  • 60 g zoete rode puntpaprika
  • in kleine reepjes gesneden
  • ½ avocado
  • in kleine stukjes gesneden
  • 6 hele walnoten
  • 50 g magere yoghurt
  • 5 g verse dille
  • zeer fijngesneden (1 flinke eetlepel)
  • 1 tl Franse mosterd
  • 2 hardgekookte eieren
  • in parten

Stap 1

Kook de gesneden krielaardappeltjes in ca. min. beetgaar. Giet ze vervolgens af en laat ze afkoelen.

Stap 2

Meng de witlof, venkel en appel in een kom en knijp meteen de limoen erover uit en meng het vervolgens even door elkaar (mooi voor de kleur en smaak).

Stap 3

Voeg de gesneden puntpaprika, avocado, walnoot en tonijn toe en meng alles door elkaar.

Stap 4

Meng, in een aparte schaal, de magere yoghurt met de gesneden dille en mosterd tot een dressing.

Stap 5

Serveer de salade in een schaal met de ei partjes er bovenop en daarover de yoghurtdressing. Eet smakelijk!