This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Love Food XL met wilde rode zalm
Serveert 2 personen
De liefde gaat door de maag zeggen ze weleens en dat kan zeker kloppen. Dit verwarmende gerecht met Wilde Rode Zalm is heerlijk op toast of op een broodje
Ingrediënten
- 1 blikje John West MSC Wilde Rode Zalm (213 g)
- 25 g boter
- 25 g bloem
- 250 ml melk
- 1 el verse peterselie
- ½ citroen (citroensap)
- zout en peper
- 4 sneetjes Allison (of ander donker brood)
Wilde Rode Zalm 213gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze wilde rode zalm.
Stap 1
Laat de zalm uitlekken en verwijder eventueel vel en graten. Hak de peterselie fijn. Pers de citroen uit en vang het sap op.
Stap 2
Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer gedurende 5 tot min. door, zodat er een zogenaamde witte roux (saus) ontstaat. Zet het vuur lager en voeg beetje bij beetje de melk toe. Blijven roeren, totdat er een mooie, gladde saus ontstaat.
Stap 3
Roer de rode zalm, peterselie en het citroensap erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Stap 4
Serveer op warm, geroosterd bruin brood besmeerd met boter.
Stap 5
Bekijk hier hoe ik het recept bereid.
Stap 6
Eet smakelijk, groetjes Jaymz
Deel dit recept