Lauwwarme Salade met gegrilde groente en Tonijn

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Een tonijn salade gerecht is lekker als lunch. De Tonijn is verrijkt met een Vleugje Olijfolie en lauwwarm perfect voor de warme maanden

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijnmoot met een Vleugje Olijfolie (120 g)
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 zakje rucola
  • 1 potje gegrilde paprika (295 g)
  • 100 g zwarte olijven
  • 4 el pijnboompitjes
  • 1 ciabatta brood
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el balsamico azijn
  • peper en zout

Stap 1

Verwarm de oven op 1°C. Snijd het ciabatta brood in blokjes van ongeveer 2 cm. Maak een sausje van olijfolie, geperste knoflook, peper en zout en meng met het brood. Zet ca. min. in de oven, totdat de croutons krokant zijn.

Stap 2

Snijd ondertussen de courgette en aubergine in dunne plakjes. Snijd de gegrilde paprika in reepjes. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.

Stap 3

Grill ondertussen op een grillplaat of grillpan de aubergines en courgettes. Verdeel deze over een schaal. Leg de gegrilde paprika op de groenten. Verdeel de rucola, tonijn, olijven en de pijnboompitjes erover.

Stap 4

Leg de croutons aan de zijkant van het gerecht. Maak tot slot een dressing van balsamico azijn, 6 el olijfolie en peper en zout naar smaak. Sprenkel dit over de salade.

 

Stap 5

Smakelijk eten!