This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Lasagne met spinazie en tonijn
Serveert 4 personen
Ingrediënten
- 2 blikjes John West MSC Tonijnmoot in Water (145g)
- 12 lasagne bladen
- 250 g verse spinazie
- 200 g tomaten
- 50 g Parmezaanse kaas
- 20 g boter
- 2 el bloem
- 250 ml melk
- zout en peper
Tonijnmoot in Water MSC 145gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze tonijnmoot in water. Mooi stevig tonijnvlees, ideaal voor in jouw lunch-, voor- of hoofdgerecht.
Stap 1
- Indien nog niet gebeurd: was de spinazie grondig voor gebruik. Pel de tomaten en rasp de Parmezaanse kaas. Laat de tonijn uitlekken en maak los. Verwarm de oven voor op 180°C (gasoven stand 6).
- Kook de lasagne-bladen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de spinazie voor 1 minuut.
- Smelt de boter in een steelpannetje, verplaats deze naar een kom en meng de boter met de bloem. Breng de melk in het steelpannetje aan de kook en giet deze dan bij het boter-bloemmengsel. Breng op smaak met zout en peper.
- Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een deel van de lasagnebladen. Bedek deze bodem met de tomaten en de helft van de spinazie. Bedek dit met een volgende laag lasagnebladen en verdeel hier de tweede helft van de spinazie en tonijn overheen. Dek de lasagne af met de laatste laag lasagnebladen en giet hier de bechamelsaus en Parmezaanse kaas overheen.
- Zet de lasagne voor min. in de oven. Serveer direct.
Deel dit recept