Komkommerrolletjes met makreel

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

In dit makreel recept is komkommer niet weg te denken. Het zorgt voor een fris element en heerlijk voor de lente of zomer!

Ingrediënten

  • 1 blik John West MSC Makreelfilets in water Easypeel (115 g)
  • 1 el citroensap
  • 1 komkommer
  • 150 g Philadelphia kaas
  • verse peterselie
  • verse koriander
  • peper en zout

Stap 1

Laat de makreelfilets uitlekken en plaats deze in een kom. Prak ze ietwat fijn. Voeg het citroensap en ca. 3 tl zwarte peper toe. Meng alles goed door elkaar en laat de makreel minimaal 6 min. marineren.

Stap 2

Schil de komkommer met een kaasschaaf. De buitenste en binnenste lagen worden niet gebruikt in dit recept: deze zijn te dik of te waterig om op te rollen.

Stap 3

Besmeer elke reep komkommer met de kaas en beleg een uiteinde met een beetje makreel. Voeg naar smaak (een) blaadje(s) peterselie en koriander toe. Breng op smaak met zout en rol voorzichtig op. Zet de rolletjes vast met een prikker.

 

Serveertip

Maak dit borrelhapje al eerder klaar en haal uit de koelkast als de gasten binnen komen!