This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Kip met Tonijnsaus
Serveert 4 personen
Kip is lekker van zichzelf, maar met deze tonijnsaus erbij smaakt die nog lekkerder
Ingrediënten
- 1 blikje John West Tonijnstukken in Water (145 g)
- 4 kipfilets
- 1 pak ovenaardappeltjes
- olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 dl witte wijn
- 1 dl kookroom
- 1 el verse dragon
Stap 1
Snipper de ui, snijd de knoflook in dunne plakjes en hak de dragon in grove stukken. Bereid de aardappeltjes uit de oven zoals omschreven op de verpakking.
Stap 2
Bak de kipfilets in ongeveer 5 min. per kant goudbruin en gaar in een beetje olijfolie. Haal de kipfilets uit de pan en dek ze af met aluminiumfolie.
Stap 3
Fruit de ui en de knoflook in dezelfde pan. Blus af met de witte wijn, roer even goed door. Voeg de tonijn (inclusief het vocht!) en de kookroom toe. Pureer het geheel met een staafmixer en plaats de saus terug in de pan.
Stap 4
Warm de kipfilets op in de saus. Serveer direct.
Vervang de aardappels met een rijstsalade met tomaat of gebakken krieltjes!
Deel dit recept