This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Kalfsvlees met tonijnsaus
Serveert 4 personen
Het tonijnsaus recept waarbij je de echte smaak van tonijn proeft! Een fantastische combinatie met kalfsvlees
Ingrediënten
- 1 blikje John West Tonijnmoot met een vleugje Zonnebloemolie (120g)
- 1 blikje John West Ansjovisfilets (50 g)
- 500 ml kippenbouillon
- 1 ui
- 1 wortel
- 1 stengel bleekselderij
- 1 takje rozemarijn
- 500 g kalfsvlees
- 2 eidooiers
- 3 el wittewijnazijn
- 4 el kappertjes
- rucola
- zout en peper
- olijfolie
Stap 1
Verwarm de oven voor op 1℃. Hak de ui en rozemarijn fijn. Snijd de wortel en bleekselderij in stukken. Maak de kippenbouillon volgens de verpakking.
Stap 2
Verhit 2 el olie in een pan en bak hierin kort de ui, wortel, bleekselderij en rozemarijn. Blus af met de bouillon en voeg het vlees toe. Schep alles in een ovenschaal en zet voor min in de oven.
Stap 3
Haal het vlees uit de schaal en laat het afkoelen. Bewaar het vocht. Rol het afgekoelde vlees in aluminiumfolie en leg het gedurende 4 uur in de koelkast.
Stap 4
Meng voor de saus in een keukenmachine of met de staafmixer de tonijn, eierdooiers, witte wijnazijn, 4 ansjovisjes, 3 el kappertjes, 1 tl zout en 3ml van het kookvocht van het vlees. Giet daarna langzaam 1ml olijfolie erbij.
Stap 5
Wrijf de saus al roerend door een zeef.
Stap 6
Snijd het vlees in heel dunne plakjes. Leg ze op een schaal, giet de saus erover en garneer met de rucola en de overgebleven kappertjes.
Deel dit recept