This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Japanse Tonijnburger
Serveert 4 personen
Een burger op z’n Japans! Lekker en weer eens iets heel anders. Het gerecht is bereid met de beste kwaliteit tonijn
Ingrediƫnten
- 1 blikje John West Tonijnmoot met een Vleugje Water (120 g)
- 50 g paneermeel
- 60 ml Teriyaki saus
- 1 eiwit
- 1/4 eetlepel geperste knoflook
- 2 druppels Tabasco
- zwarte peper
- olie om in te bakken
- zout en peper
- sesambroodje
- mayonaise
- sla
Stap 1
Voor de perfecte tonijnburger voeg je de tonijn, teriyaki saus, paneermeel en het eiwit samen in een kom. Dit kneed je tot het een goed gemengd geheel is. Voeg de knoflook en tabasco toe en breng op smaak met zout en peper. Kneed het geheel opnieuw en verdeel het in twee gelijke helften.
Stap 2
Verwarm nu een beetje bakolie in een koekenpan op een matig-hoog vuur. Bak de tonijnburgers voor ongeveer 2 tot 3 min. aan elke zijde goudbruin. Serveer gelijk op een licht geroosterd sesambroodje en een beetje mayonaise en sla.
Stap 3
Deel dit recept