Japanse Tonijnburger

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Een burger op z’n Japans! Lekker en weer eens iets heel anders. Het gerecht is bereid met de beste kwaliteit tonijn

Ingrediƫnten

  • 1 blikje John West Tonijnmoot met een Vleugje Water (120 g)
  • 50 g paneermeel
  • 60 ml Teriyaki saus
  • 1 eiwit
  • 1/4 eetlepel geperste knoflook
  • 2 druppels Tabasco
  • zwarte peper
  • olie om in te bakken
  • zout en peper
  • sesambroodje
  • mayonaise
  • sla

Stap 1

Voor de perfecte tonijnburger voeg je de tonijn, teriyaki saus, paneermeel en het eiwit samen in een kom. Dit kneed je tot het een goed gemengd geheel is. Voeg de knoflook en tabasco toe en breng op smaak met zout en peper. Kneed het geheel opnieuw en verdeel het in twee gelijke helften.

Stap 2

Verwarm nu een beetje bakolie in een koekenpan op een matig-hoog vuur. Bak de tonijnburgers voor ongeveer 2 tot 3 min. aan elke zijde goudbruin. Serveer gelijk op een licht geroosterd sesambroodje en een beetje mayonaise en sla.

Stap 3