Italiaanse pastasalade met tonijn

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 2 personen

Tijd voor wat frisse pasta-inspiratie! Met dit heerlijke recept van sportchef Erik, zet jij een gezonde én lekkere pastasalade met tonijn op tafel!  

Ingrediënten

1 blikje John West tonijnstukken in olijfolie (145g), 260g penne, 2 eetlepels balsamico azijn, 5 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook, 150g mozzarella, 300g cherrytomaatjes, 1 komkommer, ½ rode ui, 70g zwarte olijven, 70g zongedroogde tomaatjes, 4 artisjokken, 1 eetlepel kappertjes, 6 blaadjes basilicum, Zout en peper naar smaak

Stap 1

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af en spoel het met koud water na.

Stap 2

Meng ondertussen de balsamico azijn en de olijfolie in een kom.

Stap 3

Pers of hak de knoflook fijn en voeg dit toe aan het mengsel in de kom voor de dressing.

Stap 4

Hak de ui en basilicum fijn. Snijd de komkommer, mozzarella en artisjokken in kleine blokjes en halveer de cherrytomaatjes en zongedroogde tomaten.

Stap 5

Voeg alle gesneden ingrediënten en dressing toe aan de pasta en meng dit goed door elkaar.

Stap 6

Voeg de olijven, kappertjes en tonijnstukken met de olijfolie toe en meng de pastasalade tot een geheel.

Stap 7

Voeg peper en zout toe naar smaak en je pastasalade is klaar!