This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Italiaanse pastasalade met tonijn
Serveert 2 personen
Tijd voor wat frisse pasta-inspiratie! Met dit heerlijke recept van sportchef Erik, zet jij een gezonde én lekkere pastasalade met tonijn op tafel!
Ingrediënten
- 1 blikje John West tonijnstukken in olijfolie (145g)
- 260g penne
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 150g mozzarella
- 300g cherrytomaatjes
- 1 komkommer
- ½ rode ui
- 70g zwarte olijven
- 70g zongedroogde tomaatjes
- 4 artisjokken
- 1 eetlepel kappertjes
- 6 blaadjes basilicum
- Zout en peper naar smaak

Tonijnstukken in Olijfolie 145gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze tonijnstukken in olijfolie. Stevig van structuur en sappig van smaak, in zachte olijfolie.
Stap 1
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af en spoel het met koud water na.
Stap 2
Meng ondertussen de balsamico azijn en de olijfolie in een kom.
Stap 3
Pers of hak de knoflook fijn en voeg dit toe aan het mengsel in de kom voor de dressing.
Stap 4
Hak de ui en basilicum fijn. Snijd de komkommer, mozzarella en artisjokken in kleine blokjes en halveer de cherrytomaatjes en zongedroogde tomaten.
Stap 5
Voeg alle gesneden ingrediënten en dressing toe aan de pasta en meng dit goed door elkaar.
Stap 6
Voeg de olijven, kappertjes en tonijnstukken met de olijfolie toe en meng de pastasalade tot een geheel.
Stap 7
Voeg peper en zout toe naar smaak en je pastasalade is klaar!
Deel dit recept