This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Indonesische Makreel
Serveert 4 personen
Makreel gemaakt met de smaken van indonesië. Een verrassend en lekker gerecht!
Ingrediënten
- 2 blikjes John West MSC Makreelfilets in Water Easypeel (115 g)
- 300 g Toverrijst Extra (Lassie, pak van 400g)
- 300g sperziebonen
- 1 kleine aubergine
- 3 tomaten
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 1 cm gember (of 1 tl gemberpoeder)
- ½ chilipeper,
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 5 el ketjap manis
- 2 el citroensap of 4 citroenblaadjes (toko)
- 2 el (arachide) olie,
TIP: kroepoek
Makreelfilets in Water 115gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze makreelfilets in water. Rijk van smaak, met alleen de vitamines en onverzadigde vetten die makreel van nature heeft.
Stap 1
Snipper de uien. Snijd de knoflook in plakjes. Schil de gember en hak deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de halve chilipeper en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de aubergine in blokjes. Halveer de sperziebonen. Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd de tomaten in blokjes. Lek de makreelfilets uit.
Stap 2
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Fruit de ui, knoflook, gember en de chilipeper enkele min. in de olie. Voeg de tomatenpuree en aubergine toe en bak 1 minuut mee. Blus af met 1 dl water en voeg de ketjap manis, citroensap (of -blad), sperziebonen en de tomaat toe. Stoof het geheel 8 min. met een deksel op de pan op matig vuur.
Stap 3
Schep de makreelfilets voorzichtig door het groentemengsel en warm even door.
Stap 4
Serveer met de rijst en kroepoek.
Deel dit recept