Homemade Pasta met tonijn

Heart outline Heart 19 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Wat is er lekkerder dan zelfgemaakte pasta? Deze verdiend dan ook de beste kwaliteit ingrediënten zoals Tonijnmoot met een Vleugje Olijfolie, wat peterselie en doperwten

Ingrediënten

  • 1 blik John West Tonijnmoot met een Vleugje Olijfolie (120 g)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 g peterselie
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 250 g macaroni grande of Pipe Rigate
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 g doperwten (diepvries)
  • 200 g geraspte belegen kaas
  • olijfolie

Stap 1

Snipper de ui en snijd de knoflook in piepkleine stukjes. Hak de peterselie fijn.

Stap 2

Fruit de ui en knoflook in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Voeg de tomaten toe en laat 5 min. pruttelen.

Stap 3

Kook de macaroni/pasta al dente in een pan met ruim, kokend water en een snufje zout. Dit duurt ongeveer 8 min.

Stap 4

Voeg de crème fraîche, doperwten, peterselie en tonijn toe aan het tomatenmengsel. Roer de macaroni erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.

Stap 5

Giet het geheel in een ovenschaal en bestrooi met kaas. Zet de schaal ongeveer 20-min. in de oven op 1°C.

Stap 6

Serveer met een frisse salade (waterkers of rucola).

 

Stap 7

Bekijk hier hoe ik het recept bereid.

Stap 8

Eet smakelijk, groetjes Jaymz