Herfstpasta met Tonijn

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Dit herfstrecept is zeker een blijvertje! Met tonijn, peterselie en de herfstgroente pompoen. Boordevol goeds en in een handomdraai op tafel!

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijnstukken met Groenten in Pikante Tomatensaus (150 g)
  • 400 g pasta bijv. farfalle (strikjes)
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stuk pompoen van 500 g
  • 1 klein stronkje broccoli
  • 1 pak gezeefde tomaten (500 g)
  • 1 tl chilivlokken
  • 150 ml crème fraîche (light)
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 2 el milde olijfolie

Stap 1

Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes. Ontdoe de pompoen van haar pitten en snijd deze in blokjes van 2 cm. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snijd de peterselie fijn.

Stap 2

Verhit in een pan met dikke bodem op laag vuur de olijfolie en bak daarin de ui met knoflook in 5 min. zacht. Voeg de pompoen toe en bak 5 min. Voeg de broccoli toe en bak nog 5 min.

Stap 3

Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.

Stap 4

Voeg de tomaten en 100 ml kokend water toe, breng tegen de kook aan en laat nog 8 min. zachtjes koken, totdat de groenten gaar zijn. Roer de crème fraîche en peterselie erdoor en breng op smaak met de chilivlokken of peper. Schep de tonijn met groenten door de saus en serveer bij de pasta.