Groentenquiche met Wilde Roze Zalm

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 6 personen

Een quiche met lekker veel groenten als hoofdgerecht! Dit Wilde Roze Zalm recept heeft lekker veel smaak en je kan hier volop mee variëren

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Wilde Roze Zalm zonder vel en graat (170 g)
  • 200 g courgette
  • gesneden in linten met een kaasschaaf / dunschiller
  • 4 eieren
  • 250 g magere kwark
  • vers gemalen zeezout en peper
  • 1 el Italiaanse gedroogde kruiden
  • 80 g rode uit
  • fijngesneden
  • 1 teentje knoflook
  • fijngesnipperd
  • 200 g Chinese roerbakgroenten
  • 2 x 10 g gemalen Parmezaanse kaas
  • Olijfolie

Stap 1

Verhit de oven voor op 180°C. Neem een springvorm van ca. 25 cm en klem op de bodem bakpapier. Wrijf met een stukje keukenpapier een beetje olijfolie op de zijkant van de springvorm. Leg de courgettelinten op de bodem van de springvorm tegen de zijkant omhoog.

Stap 2

Klop de eieren met de kwark, zout, peper en Italiaanse kruiden los. Voeg de ui, knoflook en roerbakgroenten toe en meng deze massa goed door elkaar.

Stap 3

Lek de zalm uit en spatel vervolgens de zalm door het mengsel heen.

Stap 4

Strooi 10 gram Parmezaanse kaas over de courgette op de bodem. Giet het quichemengsel op de courgettebodem in de vorm. Strooi de laatste 10 gram Parmezaanse kaas over de quiche.

Stap 5

Bak de quiche in de oven in circa 45 min. gaar.

Stap 6

Voel of de quiche stevig aan voelt, anders nog even in de oven laten staan. Heerlijke met een groene gemengde salade