This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Glaasje met tonijnsalade
Serveert 6 personen
Een heerlijk tonijnsalade recept dat geserveerd wordt in een glaasje. Een borrelhapje dat chique oogt maar waar je geen uren voor in de keuken hoeft te staan
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Tonijn Inspirations Basilicum (80 g)
- 1 el pijnboompitten
- 2 dunne stengels bleekselderij,
- ciabattabroodje
- olijfolie
- zeezout (molen)
- 250 g kerstomaatjes
- 2 el peterselie
For Salads Tuna Basil 110gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze Tuna Basil for Salads. De tonijnsnippers zijn al heerlijk op smaak met basilicum en extra vergine olijfolie, klaar voor in je salade.
Stap 1
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin en knapperig zijn. Schil ondertussen de stengels bleekselderij. Snijd 6 stukken van 6 cm van de bleekselderij. Snijd de resterende bleekselderij in piepkleine blokjes.
Stap 2
Schep de bleekselderijblokjes met de pijnboompitten door de Tonijn Inspirations Basilicum. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Stap 3
Snijd het ciabattabroodje in 6 sneetjes. Besmeer de sneetjes brood dun met olijfolie. Rooster het brood in een broodrooster, grillpan of droge koekenpan aan beide kanten goudbruin en knapperig. Maal zeezout naar smaak boven de crostini.
Stap 4
Hak de kerstomaatjes en de peterselie fijn. Verdeel de tomaat met een lepel over 6 glaasjes, bedek met een laagje peterselie en schep de tonijn er overheen. Steek in elk glaasje een stengel bleekselderij als lepel en leg een crostini naast elk glas.
Deel dit recept