This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Gevulde witlofblaadjes met Zalm
Serveert 4 personen
Witlofblaadjes alleen in een salade? Maak het de ster van de show. In dit recept worden ze gevuld met zalm
Ingrediënten
- 1 blikje John West Wilde Rode Zalm (213 g)
- 2 el limoensap
- 2 tl vissaus
- 1 el verse muntblaadjes
- komkommer
- 2 stronkjes witlof
- 1-2 bosuitjes
- 2 tl sesamzaad

Wilde Rode Zalm 213gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze wilde rode zalm.
Stap 1
Lek de zalm uit en verwijder eventueel het vel en de graten. Halveer de kwart komkommer, verwijder het zaad en snijd in piepkleine blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne reepjes van ca. 6 cm en snijd de muntblaadjes fijn. Haal 12-mooie blaadjes van de witlof. Rooster het sesamzaad.
Stap 2
Klop een dressing van het limoensap en de vissaus. Meng met een vork de limoendressing, munt en komkommer door de zalm.
Stap 3
Verdeel de blaadjes witlof over een schaal en verdeel het zalmmengsel erover. Garneer met een paar reepjes bosui en bestrooi met het sesamzaad.
p.p. ± kcal / 4 g eiwit / 1 g vet (onverzadigd) / 1 g koolhydraten
Deel dit recept