Gazpacho met tonijn

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Is het geen plaatje? Een heerlijk gerecht dat je al binnen 10 minuten op tafel hebt staan. Met de toevoeging van Tonijn in Zonnebloemolie aan het recept wordt dit gerecht extra smaakvol!

Ingrediënten

  • 1 blik John West Tonijnmoot in Zonnebloemolie (160 g)
  • 8 tomaten
  • ¼ rode paprika
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 basilicum blaadjes
  • 8 radijsjes
  • rozemarijn
  • olijfolie

Stap 1

Pel de tomaten, paprika, knoflook en ui en verwijder de zaadjes en stengel van de paprika.

Stap 2

Mix alle ingrediënten van stap 1 in een blender of keukenmachine, samen met de basilicumblaadjes en wat olijfolie.

Stap 3

Was de radijsjes en snijd ze in schijfjes.

Stap 4

Verdeel de gazpacho over 4 schaaltjes en besprenkel de tonijn er overheen. Verdeel de radijsjes over de schaaltjes en garneer met een snufje rozemarijn en een klein scheutje olijfolie.

 

Vervang de rode paprika voor een meloen of aardbeien, voor een zomerse, fruitige gazpacho!