Frisse tonijnsalade met avocado

Heart outline Heart 7 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Avocado en duurzame tonijn komen samen in dit frisse tonijnsalade recept. De tonijn is MSC gecertificeerd

Ingrediënten

  • 1 blik John West Tonijnmoot in Water (145 g)
  • 1 citroen,1 takje tijm
  • 1 krop romaine sla
  • 150 g feta
  • 4 mini paprika’s
  • 1 avocado
  • 2 el olijfolie

Stap 1

Pers in een kom een halve citroen uit, meng deze met de tijm en wentel de tonijn hier goed doorheen. Laat minimaal 6 min. marineren.

Stap 2

Was en snijd de salade. Snijd de mini paprika’s en avocado in smalle reepjes. Snijd de feta in blokjes.

Stap 3

Verdeel de sla over de 4 borden en verdeel de paprika en feta hier overheen. Verkruimel de gemarineerde tonijn boven de salade en plaats de avocado reepjes er mooi op. Besprenkel met een paar druppels olijfolie en een paar druppels citroensap (van de tweede citroenhelft).

 

Gebruik voor wat extra pit eens rucola sla!