Fast Family Diner met makreel

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Een echt familiegerecht zet je met dit recept in 30 minuten op tafel en bereid met MSC makreel

Ingrediënten

  • 3 blikjes John West MSC Makreelfilets in Water Easypeel (115 g)
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • ½ venkel
  • 2 stengels bleekselderij
  • ½ Spaans pepertje
  • 5-10 g verse koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blikken gepelde tomaten à 400 gram
  • 1 el ras el hanout (specerijen)
  • 300 g couscous
  • olijfolie
  • zout en peper

Stap 1

Snijd de ui, wortel, venkel en bleekselderij in blokjes. Snijd het pepertje, koriander en de knoflook fijn. Laat de makreelfilets uitlekken.

Stap 2

Verwarm een scheut olijfolie in een flinke pan en fruit hierin de ui, knoflook, wortel, venkel en bleekselderij. Voeg het pepertje naar smaak toe.

Stap 3

Voeg de gepelde tomaten en ras el hanout toe en laat ongeveer min. pruttelen op een laag vuurtje. Bereid ondertussen de couscous zoals omschreven op de verpakking.

Stap 4

Voeg op het laatste moment de makreel toe. Deze hoeft alleen warm te worden en niet te koken. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 5

Serveer met couscous (of pasta!) en garneer met verse koriander.

 

Stap 6

Bekijk hier hoe ik het recept bereid.

Stap 7

Eet smakelijk, groetjes Jaymz