Cake met Zalm en Courgette

Heart outline Heart 1 persoon Cutlery circle Serveert 4 personen

Ziet er niet alleen prachtig uit, maar smaakt ook heerlijk! Met de luchtige eigenschappen van cake en de toevoeging van onze gezonde zalm met omega 3 en courgette is dit gerecht een blijvertje!

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West MSC Zalmstukjes met Dille
  • 250 g bloem
  • 3 eieren
  • 100 g geraspte Gruyere kaas
  • 10cl olijfolie
  • 1 zakje gist 7 g
  • 10 cl melk
  • 200 g courgette
  • zout en peper

Stap 1

Verwarm de oven op 1°C.

Stap 2

Snijdt de courgette in dunne plakjes en kook ze 6 min. in water met een snufje zout.

Stap 3

Meng de bloem en het gist in een kom en voeg wat zout en peper toe. Voeg olie en melk en een voor een de eieren toe en mix het geheel.

Stap 4

Voeg de kaas, uitgelekte courgette en de zalm toe. Smeer een cakeblikje in met boter en giet het beslag er in.

Stap 5

Bak de cake min. op 1°C in de voorverwarmde oven.

Stap 6

(Haal de eieren tijdig uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur zijn. Dit zorgt ervoor dat het beslag niet klontert en de cake niet in elkaar zakt.)