This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Caesarsalade met Makreel
Serveert 4 personen
Een makreel recept waarin deze topper is verwerkt in een salade. Staat binnen 20 minuten op tafel
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Makreelfilets in Zonnebloemolie Easypeel (115 g)
- 4 eieren
- 50 ml mayonaise (light)
- 1 el citroensap
- 1 tl mosterd
- 1 teentje knoflook
- 4 kropjes kleine sla
- 1 zakje kant-en-klare croutons*

Makreelfilets in Zonnebloemolie 115gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Onze makreelfilets zijn ambachtelijk gerookt en vol van smaak, met al zijn goede voedingsstoffen.
Stap 1
Kook de eieren in kokend water in 6-7 min. halfzacht. Spoel af onder koud water, pel en halveer ze. Lek ondertussen de makreelfilets uit.
Stap 2
Klop voor de dressing de mayonaise, het citroensap, de mosterd, de geperste knoflook en 1 el water glad en breng op smaak met versgemalen peper.
Stap 3
Schep de helft van de dressing door de sla en verdeel dit over 4 borden. Verdeel de makreelfilet en halve eieren erover, besprenkel met de rest van de dressing en verdeel de croutons erover. Bestrooi met versgemalen peper en serveer direct.
Stap 5
* Zelf croutons maken? Snijd 2 boterhammen in dobbelstenen. Wrijf een koekenpan in met een geplette knoflookteen. Verhit 3 el olijfolie in de koekenpan en bak de broodblokjes al omscheppend goudbruin.
p.p. ± 5kcal / g eiwit / g vet (waarvan g onverzadigd) / 8 g koolhydraten
Deel dit recept