This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Bruschetta tonijn, tomaat en ricotta
Serveert 6 personen
Tonijn in dit gerecht maakt je toastje of sandwich net iets spannender en smakelijker! Bruschetta is hier heerlijk bij
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Tonijnmoot met een Vleugje Olijfolie (120 g)
- 3 sjalotjes
- 6 el balsamico azijn
- 1 stokbrood
- 1 teentje knoflook
- 150 g ricotta
- 3 tomaten
- 1 el citroensap
- verse bieslook
- olijfolie
- zout en peper

Tonijnmoot met een vleugje Olijfolie 120gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze tonijnmoot met een vleugje olijfolie. Stevig tonijnvlees, in zachte olijfolie.
Stap 1
Verwarm de oven voor op 2°C. Hak de sjalotjes en bieslook fijn. Meng 2/3 van de sjalotjes met de balsamico azijn en wentel de tonijn hier goed in om. Laat de tonijn voor minimaal 8 min. marineren.
Stap 2
Halveer de knoflook. Snijd het stokbrood in plakken van ongeveer 2 cm dik. Besmeer de stokbroodjes met behulp van een kwastje met wat olijfolie. Grill de broodjes voor een paar min. in de oven.
Stap 3
Smeer de beoliede kant in met de besneden kant van de knoflook als de broodjes nog warm zijn.
Stap 4
Meng in een kom de ricotta met het citroensap, de bieslook en een half teentje geperste knoflook. Breng op smaak met peper.
Stap 5
Snijd de tomaten in piepkleine stukjes en verwijder overtollig vocht. Breng op smaak met wat zout.
Stap 6
Verdeel de ricotta over de sneetjes stokbrood. Beleg met stukjes tomaat en tomaat.
Deel dit recept