Bruschetta tonijn, tomaat en ricotta

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 6 personen

Tonijn in dit gerecht maakt je toastje of sandwich net iets spannender en smakelijker! Bruschetta is hier heerlijk bij

Ingrediënten

2 blikjes John West Tonijnmoot met een Vleugje Olijfolie (120 g),3 sjalotjes,6 el balsamico azijn,1 stokbrood,1 teentje knoflook,150 g ricotta,3 tomaten,1 el citroensap,verse bieslook,olijfolie,zout en peper

Stap 1

Verwarm de oven voor op 2°C. Hak de sjalotjes en bieslook fijn. Meng 2/3 van de sjalotjes met de balsamico azijn en wentel de tonijn hier goed in om. Laat de tonijn voor minimaal 8 min. marineren.

Stap 2

Halveer de knoflook. Snijd het stokbrood in plakken van ongeveer 2 cm dik. Besmeer de stokbroodjes met behulp van een kwastje met wat olijfolie. Grill de broodjes voor een paar min. in de oven.

Stap 3

Smeer de beoliede kant in met de besneden kant van de knoflook als de broodjes nog warm zijn.

Stap 4

Meng in een kom de ricotta met het citroensap, de bieslook en een half teentje geperste knoflook. Breng op smaak met peper.

Stap 5

Snijd de tomaten in piepkleine stukjes en verwijder overtollig vocht. Breng op smaak met wat zout.

Stap 6

Verdeel de ricotta over de sneetjes stokbrood. Beleg met stukjes tomaat en tomaat.