Borrelplank met zalmpaté en gerookte sardines

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 3 personen

Een borrel op de planning, maar geen idee wat je op tafel moet zetten? Met deze borrelplank van vis verras jij iedereen!

Ingrediënten

  • 6 filets John West Gerookte Sardines Mediterraans (106 g)
  • 3 tl John West Zalmpaté (125 g)
  • 2 sneetjes volkorenbrood of 3 toastjes
  • Provençaalse kruiden
  • 1/4 komkommer
  • 1 stronk witlof
  • 3 tl heks’nkaas
  • pompoenpitten
  • zonnebloempitten of pijnboompitten
  • gedroogde gebakken uitjes
  • takje dille
  • voor garnering
  • houten prikkers
  • olijfolie

Stap 1

Meng een beetje olijfolie met de provençaalse kruiden en dip de sneetjes brood hier licht in.

Stap 2

Grill de sneetjes brood in een droge koekenpan of tussen de grill.

Stap 3

Snij dit vervolgens in mooie gelijkmatige vierkantjes en laat het afkoelen.

Stap 4

Snij de komkommer in plakken van een halve cm dik en leg vervolgens op ieder plakje een gerookte sardine.

Stap 5

Garneer dit hapje met de pitten en plaats een prikker in het hapje.

Stap 6

Voor het tweede hapje snij je de onderkant van de witlofbladen af.

Stap 7

Leg een gerookte sardine in het witlofblad en doe hier een lepeltje heks’nkaas overheen, garneer het af met een paar uitgebakken uitjes. Prik vervolgens een houten prikker door het blad.

Stap 8

Voor het laatste hapje smeer je de zalmpaté op de vierkante stukjes brood, garneer het met een takje dille.

Stap 9

Serveer dit drieluik van hapjes als amuse, bij de borrel of als onderdeel van een groter borrelgarnituur.

Voedingswaarde per 3 borrelhapjes
1kcal – gr eiwitten – gr vet – 1 gr koolhydraten