This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
BBQ zalm-kebabspies
Serveert 4 personen
Zalm op de barbecue? Met dit recept heb je eenvoudig een lekkere spies van zalm!
Ingrediënten
- 1 blikje John West Wilde Roze Zalm (213 g)
- 30 g rode ui
- fijngesnipperd
- 2 beschuiten
- door een zeef fijngewreven
- 1 ei
- 2 flinke tl shoarmakruiden
- 1 flinke tl Provençaalse kruiden
Wilde Roze Zalm 213gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze wilde roze zalm. Met zijn milde smaak en zachte structuur varieer je met roze zalm eindeloos voor een lichte lunch of een lekker diner.
Stap 1
Doe alle ingrediënten in een beslagkom en kneed alles goed door.
Stap 2
Verdeel het in 4 gelijke porties.
Stap 3
Kneed vervolgens iedere portie stevig tot een langwerpige vorm / kebab vorm.
Stap 4
Steek een spies door de kebab en knijp dit in de handpalm nog even flink aan.
Stap 5
Bewaar de spiesen in de koelkast tot de BBQ begint.
Stap 6
Leg de kebabspiesen in een grillklem en grill de zalm-kebab om en om in 4 min. gaar. Laat de BBQ maar beginnen!
Serveer
Heerlijk om te serveren met een tzatziki van Griekse yoghurt met knoflook, fijngesneden dille en flinterdun gesneden komkommer
Gebruik bij voorkeur metalen spiezen of BBQ pennen. Dit voorkomt het verbranden op de BBQ.
Voedingswaarde per spies:
1kcal – g eiwitten – 4 g vet – 4 g koolhydraten
Deel dit recept