BBQ zalm-kebabspies

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Zalm op de barbecue? Met dit recept heb je eenvoudig een lekkere spies van zalm!

Ingrediënten

  • 1 blikje John West Wilde Roze Zalm (213 g)
  • 30 g rode ui
  • fijngesnipperd
  • 2 beschuiten
  • door een zeef fijngewreven
  • 1 ei
  • 2 flinke tl shoarmakruiden
  • 1 flinke tl Provençaalse kruiden

Stap 1

Doe alle ingrediënten in een beslagkom en kneed alles goed door.

Stap 2

Verdeel het in 4 gelijke porties.

Stap 3

Kneed vervolgens iedere portie stevig tot een langwerpige vorm / kebab vorm.

Stap 4

Steek een spies door de kebab en knijp dit in de handpalm nog even flink aan.

Stap 5

Bewaar de spiesen in de koelkast tot de BBQ begint.

Stap 6

Leg de kebabspiesen in een grillklem en grill de zalm-kebab om en om in 4 min. gaar. Laat de BBQ maar beginnen!

Serveer
Heerlijk om te serveren met een tzatziki van Griekse yoghurt met knoflook, fijngesneden dille en flinterdun gesneden komkommer

Gebruik bij voorkeur metalen spiezen of BBQ pennen. Dit voorkomt het verbranden op de BBQ.
Voedingswaarde per spies:
1kcal – g eiwitten – 4 g vet – 4 g koolhydraten