This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Aziatische Tonijnmousse met Wasabimayo
Serveert 4 personen
Een avondje Aziatisch? Probeer dit tonijn recept met de scherpe smaak van Wasabi
Ingrediënten
- 1 blikje John West Tonijnmoot met een Vleugje Water (120 g)
- ¼ rode peper
- 50 g crème fraîche
- 1 el sojasaus
- ½ tl gemberwortel
- fijn geraspt
- 1 tl serehpoeder (limoengraspoeder)
- 2 el mayonaise
- 1½ tl wasabi
- 1 tl mosterd
- ¼ komkommer
- 1 plakje bladerdeeg
- 1 el sesamzaadjes
- 1 opgeklopt ei
Tonijnmoot met een vleugje Water 120gr
Ideaal voor je snelle lunch of maaltijdsalade. John West tonijnmoot met een vleugje water hoef je niet meer te laten uitlekken en kan dus zó in je salade, je sandwich of op je sushi.
Stap 1
Verwarm de oven voor op 2°C. Snijd de bevroren bladerdeeg in reepjes van ½ cm breed, bestrijk met het eimengsel en bestrooi daarna met de sesamzaadjes. Bak deze min. in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
Stap 2
Meng de mayonaise, wasabi en mosterd tot een gladde saus.
Stap 3
Doe de rode peper, John West Tonijn (uitlekken niet nodig) en crème fraîche met de geraspte gemberwortel, serehpoeder en sojasaus in een maatbeker en meng alles met de staafmixer tot een mooie gladde massa.
Stap 4
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze daarna in kleine blokjes.
Stap 5
Vul de amuseglaasjes met een laagje komkommerblokjes en spuit er vervolgens met een spuitzak een dun laagje tonijnmousse op. Verdeel tot slot de wasabimayo over de glaasjes.
Stap 6
Serveer de glaasjes met de bladerdeegstengel.
Deel dit recept