All season lint-pasta met tonijn, paddestoelen, pesto en rucola

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 2 personen

Ingrediënten

  • Tonijnmoot in een vleugje olijfolie
  • 150 gram lint-pasta
  • 200 gram paddenstoelen mix grof aan plakjes snijden (kastanjechampignons
  • shiitake
  • koningsoesterzwam
  • bundelzwam
  • beukenzwam supermarkt vers-mix)
  • 125 gram rode ui aan grove stukken snijden
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 125 gram zoete rode puntpaprika in reepjes
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 40 gram rucola sla
  • olijfolie
  • peper
  • verse basilicum

Stap 1

Kook de lint-pasta in ca 8 minuten gaar en giet deze af op een vergiet/zeef en spoel kort af met water.

Stap 2

Verhit de olijfolie in de wok en bak ui, knoflook en zoete rode puntpaprika 2 minuten

Stap 3

Voeg de paddenstoelen to. Bak alles ca 4 minuten op hoog vuur. Vergeet tussen door niet te roeren.

Stap 4

Voeg de lint-pasta en de pesto toe en meng alles goed door elkaar. Voeg daarna de tonijn toe.

Stap 5

De pasta is klaar om te serveren! Voeg nog een beetje vers gemalen peper en wat rucola en een paar blaadjes basilicum toe.