Aardappelsalade met Tonijn

Heart outline Heart 1 persoon Cutlery circle Serveert 4 personen

Aardappelen, groenten, wat kruiden en Tonijn in Olijfolie. Een fantastische combinatie voor een salade als je het ons vraagt

Ingrediënten

  • 1 blikje John West Tonijnstukken in Olijfolie (145 g)
  • 500 g jonge vastkokende aardappels
  • 1 lente-ui
  • 1 el zwarte olijven
  • 10 zongedroogde tomaten
  • sap van een ½ citroen
  • 2 el peterselie
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl kappertjes
  • zout en peper

Stap 1

Was de aardappels en kook ze met schil in min gaar, maar stevig (controleer dit door erin te prikken). Giet ze af en laat ze afkoelen.

Stap 2

Snijd de lente-ui en olijven in plakjes. Hak de zongedroogde tomaten en peterselie grof. Snijd de afgekoelde aardappels in stukken.

Stap 3

Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op in een schaaltje. Voeg het citroensap en de mosterd toe en breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Meng de aardappels met de dressing, de olijven, de zongedroogde tomaten en de kappertjes. Schep de tonijn en de lente-ui losjes door de salade. Garneer het gerecht met de peterselie.