This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Aardappel-roomsoep met Makreel, Ansjovis en bieslook
Serveert 4 personen
Een heerlijk, romig en rijkelijk gevuld lunchgerecht met maar liefst twee soorten vis: makreel en ansjovis die verwerkt zijn in dit recept
Ingrediënten
- 1 blik John West Makreelfilet met een Vleugje Zonnebloemolie (85 g)
- 4 blikjes John West Ansjovisfilets in Olijfolie (50 g)
- 20 g (vloeibare) boter of margarine
- 2 grote uien
- 2 tenen knoflook
- 500 g kruimige aardappelen
- 1 l kippen- of groentebouillon
- 200 ml slagroom (light)
- 3 el verse bieslook
Stap 1
Lek de makreelfilets en ansjovisfilets uit. Snipper de ui, snijd de aardappelen in blokjes en pers de knoflook. Maak de bouillon. Hak de bieslook in grove stukken.
Stap 2
Verwarm de boter in een pan met dikke bodem en bak hierin de ui en knoflook zachtjes 3 min. Voeg de aardappelen en ansjovis toe en bak nog 2 min. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook in min. gaar.
Stap 3
Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg de room toe, verwarm nog even kort en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Verdeel de makreel over 4 soepborden en schenk de soep erop. Garneer met de bieslook.
p.p. ± 4kcal / g eiwit / g vet waarvan g onverzadigd) / g koolhydraten
Deel dit recept