Aardappel-roomsoep met Makreel, Ansjovis en bieslook

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Een heerlijk, romig en rijkelijk gevuld lunchgerecht met maar liefst twee soorten vis: makreel en ansjovis die verwerkt zijn in dit recept  

Ingrediënten

1 blik John West Makreelfilet met een Vleugje Zonnebloemolie (85 g),4 blikjes John West Ansjovisfilets in Olijfolie (50 g),20 g (vloeibare) boter of margarine,2 grote uien,2 tenen knoflook,500 g kruimige aardappelen,1 l kippen- of groentebouillon,200 ml slagroom (light),3 el verse bieslook

Stap 1

Lek de makreelfilets en ansjovisfilets uit. Snipper de ui, snijd de aardappelen in blokjes en pers de knoflook. Maak de bouillon. Hak de bieslook in grove stukken.

Stap 2

Verwarm de boter in een pan met dikke bodem en bak hierin de ui en knoflook zachtjes 3 min. Voeg de aardappelen en ansjovis toe en bak nog 2 min. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook in min. gaar.

Stap 3

Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg de room toe, verwarm nog even kort en breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Verdeel de makreel over 4 soepborden en schenk de soep erop. Garneer met de bieslook.

p.p. ± 4kcal / g eiwit / g vet waarvan g onverzadigd) / g koolhydraten