De geschiedenis van John West

Al sinds 1857 vangen we wilde vis van de beste kwaliteit en werken we er nog net zo hard aan om jou de kwaliteit te leveren die je van John West gewend bent. Daarnaast krijg je met onze vis op een makkelijke manier natuurlijke eiwitten binnen. Handig bij een actieve levensstijl! In een handomdraai zet je de lekkerste maaltijden op tafel dankzij onze nieuwe producten en variaties zoals de Makreel Easy Peel en ‘’uitlekken niet nodig’’-blikjes.

Trouw aan de pioniersgeest van onze oprichter, zijn we onderdeel geworden van Thai Union, één van de grootste visbedrijven ter wereld. Samen zetten we ons in om oplossingen te vinden op het gebied van innovatie én duurzaamheid. Lees hieronder meer over het verhaal van John…

Fish pattern graphic
John West NL

Het Verhaal tot nu toe

Al sinds 1857 vangen we wilde vis van de beste kwaliteit. En al die tijd hebben we dat op de vertrouwde John West-manier gedaan, met de pioniersgeest van onze oprichter. Hierdoor is de kwaliteit van onze producten al die jaren hetzelfde gebleven. Je kunt bij ons rekenen op de beste en lekkerste wilde vis die de zeeën en rivieren ons te bieden hebben.

John West NL

Onze duurzaamheidsbelofte

Als grootste en bekendste leverancier van vis in blik nemen we onze verantwoordelijkheid met betrekking tot duurzame visserij erg serieus.

Fish pattern graphic
John West NL

Ontdek het verhaal achter elk blikje

Bij John West willen we graag dat je het verhaal achter onze producten kent. Gebruik de code op je blik om exact te weten te komen waar jouw vis vandaan komt.

Het laatste visnieuws

Het allerlaatste nieuws van John West vers van de pers.. Lees hier alles over recente evenementen, nieuws en onze sponsorprogramma’s…

Fish pattern graphic

Veelgestelde vragen

Bij John West krijgen we veel vragen over vis. De meeste kunnen we vrij goed beantwoorden, omdat we nou eenmaal veel kennis hebben over ons vak. Hier vind je de meestgestelde vragen en onze antwoorden daarop.

We weten waar elke vis gevangen is en we willen deze informatie graag met je delen. We werken er aan om alle producten te traceren met de ‘can tracker’ maar op dit moment kun je de herkomst van de tonijn producten uit de Seychellen en Ghana ontdekken; ‘Uitlekken niet nodig’ Tonijn, Tonijnstukken in Water, Zonnebloemolie en Olijfolie. Ook de herkomst van onze Rode en Roze Zalm uit Alaska en Canada is te traceren.

Dat is makkelijk, gebruik de streepjescode van het kartonnetje wat om de 2 blikjes zit. Land van herkomst en de blikcode kun je nog steeds op het blikje vinden.

Meestal gaat het om blik. Op onze verpakkingen vind je informatie over recyceling.

Traceerbaarheid betekent: weten waar onze vis vandaan komt. Met andere woorden, we kunnen traceren op welke plek ze gevangen zijn. Bij John West, weten we hoe belangrijk het is om de oceanen en zeeën te beschermen, want zonder hen zouden we niet in staat zijn om jou ons brede visassortiment te leveren. Om te zorgen voor het mariene milieu, moeten we precies weten waar al onze vis vandaan komt. En dus zorgen we ervoor dat we dat ook doen!

Nee wij niet.

Haal het restant vis uit het blikje en verpak het in een luchtdichte, hersluitbare verpakking. Bewaar het in de koelkast en consumeer het binnen 2 dagen na opening.

Alle John West zalm is wild, of het nu om onze roze of rode zalm gaat of over onze Vispaté. En elke keer vers gevangen in Alaska en Canada. De ‘wildheid’ is wat het maakt tot een goede kwaliteit, heerlijk smakende zalm!

Ja er zitten graten in, omdat we geloven dat de huid en de graten een essentieel onderdeel zijn van onze Zalm gezien alle goede eigenschappen. In feite zijn de graten een uitstekende bron van calcium. De graten zijn tijdens het conserveringsproces helemaal zacht geworden en vallen uit elkaar als je het door een gerecht mengt. Ze kunnen dus zonder probleem gegeten worden. Mocht je dit liever niet willen dan kun je de graten en het ruggenmerg verwijderen voordat je de zalm gaat eten. Of je kunt John West Roze Zalm zonder vel en graat kiezen.

Bij John West, heeft de gezondheid van onze klanten de hoogste prioriteit en dat is de reden waarom we alleen verpakkingen kopen die strikt voldoen aan Food Standards Agency richtlijnen en Europese regelgeving. Sommige John West blikjes zijn bekleed met een lak die een afgeleide van Bisfenol bevat. Door contact zijn kleine hoeveelheden van Bisfenol A in staat te migreren, maar binnen de grenzen van de EU-verordening (onder 600μg/kg). Deze lak is van essentieel belang voor het behoud van onze producten om de kwaliteit en de houdbaarheid, dat tussen de 3-10 jaar is, afhankelijk van het product, te behouden. Hoewel we onze blikleveranciers steeds uitdagen tot volledige verwijdering van bisfenol, is er op dit moment geen geschikt vervangend component beschikbaar dat hetzelfde werk doet. Ondanks dat zullen we nauw betrokken blijven bij de volgende besluiten die de EU over het chemisch niveau migraties bij verpakking neemt.

John West tonijn in blik wordt regelmatig getest en gecontroleerd op kwik en andere potentiële milieuverontreinigende stoffen. De niveaus van kwik die we waarnemen zijn zeer laag en ruim binnen de maximale toleranties die zijn toegelaten door EU / Nederlandse-wetgeving. Het advies van de Gezondheidsraad is dat mensen minstens 2 porties vis per week zouden moeten eten, waarvan een keer vette vis. (Tonijn in blik wordt niet gezien als een vette vis, wel zalm, makreel en sardines). Als extra aanbeveling zeggen ze dat als je probeert zwanger te worden of in verwachting bent, je niet meer dan 4 blikjes tonijn per week moet eten. (Deze cijfers zijn gebaseerd op middelgrote blikjes met een uitlekgewicht van ongeveer 130-140g per blikje). Je kunt meer lezen over dit onderwerp op: www.voedingscentrum.nl

Zoals bijna bij al het ingeblikte voedsel, zijn onze producten in het blik gekookt, dit is een onderdeel van het conserveringsproces. Dit betekent dat dichte blikjes altijd volledig zijn gekookt en daardoor kan het product rechtstreeks uit het blikje gegeten worden zonder eerst gekookt te worden. Je kunt het ook opwarmen als je het wilt verwerken in een warm gerecht.

Helaas bieden wij op dit moment deze service niet, maar wie weet in de toekomst?

Postbus 85240, 3508 AE Utrecht

John West is onderdeel van Thai Union Group, gevestigd in Thailand. Voor meer informatie over Thai Union, bezoek dan de website: www.thaiunion.com

Je kunt schijven naar het volgende adres: John West Holland BV, tav Consumentenservice, Postbus 85240, 3508 AE, Utrecht. Of je kunt bellen naar het gratis nummer: 0800-0234855.