John West staat voor de allerbeste kwaliteit zalm: vol van smaak mét een malse structuur. En wanneer je voor onze roze of rode wilde zalm kiest, kies je óók nog eens voor duurzame zalm die zo verantwoord mogelijk is gevangen. Maar hoe weet je of jouw zalm duurzaam is gevangen? Eén van de dingen waar je op kunt letten is het MSC-keurmerk, te herkennen aan het blauwe logo. Daar vertellen we je in deze blog meer over.

 

Onze roze en rode wilde zalm draagt het MSC-keurmerk. Dit is een keurmerk voor duurzaam gevangen wilde vis, schaal- en schelpdieren. MSC staat voor Marine Stewardship Council, een internationale organisatie die het leven in zee wil beschermen. Visproducten mogen het MSC-keurmerk alleen dragen als ze voldoen aan drie regels. Zo vind je het MSC-logo alleen op verpakkingen waarbij we zeker weten dat:

  • De visserijen op een duurzame manier vissen vangen. Dus goed voor de visbestanden en de oceanen zelf!
  • De visserijen geen impact hebben op het zeeleven in bredere zin, zoals zeezoogdieren, vogels en koralen. Denk hierbij aan zeevogels die per ongeluk in de lijnen van de visnetten belanden.
  • De visserijen ook goed beheerd worden: duidelijke regels en de naleving ervan zijn dus belangrijk.

 

Het blauwe MSC-keurmerk laat zien dat je kiest voor wild gevangen vis die van jouw bord terug te volgen is naar een duurzame visserij.

 

Wat maakt de wilde zalm van John West dan zo duurzaam? Om te beginnen wordt de zalm pas op late leeftijd gevangen. Daardoor heeft de zalm dus al lang rondgezwommen in de zee. John West vangt de meeste zalm in Alaska, om meerdere redenen. De wateren rond Alaska zijn de schoonste ter wereld. Daarnaast hanteert de visserijbond van Alaska strenge regels. De vangst wordt bijvoorbeeld beperkt tot een wettelijk toegestane hoeveelheid, zodat de zalm voldoende gelegenheid krijgt om zich voort te planten. Zo blijft er voldoende vis in de zee en kunnen generaties na ons óók op een rijke bron van vis rekenen. Bovendien wordt de zalm uit Alaska 24 uur na de vangst mét vel en graten ingeblikt. Daardoor behoudt de zalm zijn volle, rijke smaak én is hij rijk aan omega-3.

 

Met deze aanpak voldoet de John West roze en rode zalm aan álle criteria om het MSC-keurmerk te mogen dragen. En dat willen we graag zo houden. Want wij vinden duurzaamheid belangrijk. En dus kun jij er altijd op vertrouwen dat er lekkere én verantwoorde zalm op jouw bord ligt.

 

Weten wat er op je bord ligt? Naast het MSC-logo kan je ook altijd naar het SeaChange-logo zoeken op de verpakking. SeaChange is namelijk ons wereldwijd duurzaamheidsprogramma. Zo dragen wij bij aan gezonde zeeën, generatie na generatie. Lees er meer over in onze blog: Dit is hoe John West werk maakt van duurzame visvangst

 

John West NL