This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Tomatentaart met Tonijn en Ansjovis
Serveert 4 personen
Een perfect tonijn en ansjovis gerecht voor vier personen. De tonijn en ansjovis gaan mee de oven in wat voor een ander smaakje zorgt
Ingrediënten
- 1 blikje John West Tonijnstukken met een Vleugje Water (60 g, verpakt per 2)
- 1 blikje John West Ansjovisfilets in Olijfolie (50 g)
- 7 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
- 250 g ricotta
- 1 bol mozzarella
- 500 g stevige trostomaten
- 12 olijven
- 1 teentje knoflook
- 1 el Provençaalsekruiden
- 3-4 el olijfolie
- bloem
- bakpapier
Tonijnstukken met een vleugje Water 2x60gr
Tonijn in no time? John West tonijnstukken met een vleugje water hoef je niet te laten uitlekken, dus ze kunnen zó jouw salade of voorgerecht in. Al het goede van tonijn, met een beetje water.
Stap 1
Laat de plakjes deeg ontdooien en verwarm de oven voor op 2°C. Leg een groot vel bakpapier op een bakplaat. Lek de ansjovisfilets uit, snijd de mozzarella in stukjes en de tomaten in plakjes.
Stap 2
Leg de deegplakken zonder papiertjes op elkaar en rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een vierkant van x cm.
Stap 3
Meng de ricotta, mozzarella en de helft van de kruiden door elkaar. Strijk het mengsel over de bodem en laat rondom 1 cm van de randen vrij. Verdeel de tomaat erover. Meng de geperste knoflook met de olijfolie en bestrijk de tomaten en deegrand met deze knoflookolie. Verdeel de tonijn, ansjovis en olijven over het geheel. Bestrooi met de rest van de kruiden.
Stap 4
Bak de taart iets onder het midden van de oven in ± min. gaar. Serveer direct.
p.p. ± 4kcal / g eiwit / g vet (waarvan g onverzadigd) / g koolhydraten
Deel dit recept