This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Rijst met Tonijn en gepofte paprika
Serveert 4 personen
Een gezond en lekker gerecht met tonijn
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Tonijnstukken in Olijfolie (145 g
- ,400 g witte rijst
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 gepofte rode paprika (vers* of uit een potje),
- 1 rode chilipeper
- handvol rucola
- 2 el zwarte olijven
- 2 el kappertjes
- 1 el sojasaus
- zout en peper
Tonijnstukken in Olijfolie 145gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze tonijnstukken in olijfolie. Stevig van structuur en sappig van smaak, in zachte olijfolie.
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ondertussen de tonijn uitlekken, snijd de ui en knoflook fijn, de paprika in stukjes en hak de rucola grof. Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snijd de peper in dunne ringetjes. Wrijf vanaf nu niet meer in uw ogen!
Stap 2
Meng de tonijn met de olie, ui, knoflook, chilipeper, olijven, kappertjes, rucola, gepofte paprika en de sojasaus in een kom. Schep dit mengsel door de warme rijst en breng op smaak met zout en peper.
Smaakt koud ook erg lekker! * Leg de paprika op een flink stuk aluminiumfolie in een voorverwarmde oven van 200ºC. Pof gedurende min. haal uit de oven en vouw de folie erover dicht. Laat de paprika zo afkoelen en verwijder daarna het velletje, steel en zaadlijsten.
Deel dit recept