Vissoep met mosselen en tonijn

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 6 personen

Met dit recept proef je de smaak van de zee. Gemaakt met mosselen en Tonijn met een Vleugje Olijfolie

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijnmoot met een Vleugje Olijfolie (120 g)
  • 12 rauwe garnalen
  • 1 kg mosselen
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 1 venkelknol
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 l visbouillon
  • 375 ml witte wijn
  • 1 pot Grand’Italia Pastasaus di Mare (425 g)
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 takjes tijm
  • 10 saffraandraadjes
  • 150 g Grand’Italia Penne
  • 4 el olie

Stap 1

Ontdooi de garnalen en pel deze. Maak de mosselen schoon. Hak de ui fijn, snijd de prei in ringen, snijd de wortel in stukjes en de venkel in reepjes. Pers de knoflook en maak de visbouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2

Verhit 2 el olie in een hoge pan en bak de ui en knoflook 3 min. Voeg de mosselen en witte wijn toe. Kook de mosselen 5-8 min. tot ze gaar zijn. Haal ze uit de pan, zeef het kookvocht en bewaar dit kookvocht.

Stap 3

Verhit in dezelfde pan 2 el olie en bak de prei, wortel en venkel 3 min. Voeg de pastasaus toe met de bouillon, het kookvocht, laurier, tijm en saffraan en laat alles 8 min. zachtjes koken. Voeg de penne toe, laat 7 min. zachtjes doorkoken, en voeg dan de garnalen toe. Kook nog 3 min.

Stap 4

Breek de tonijn in stukken. Schep ze met de mosselen door de soep en warm goed door. Verwijder de laurier en tijm en breng op smaak met zout en peper.