This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Tortilla met Tonijnsalade
Serveert 4 personen
Tortilla’s ben je waarschijnlijk gewend om te vullen met bonen of vlees, Verras jezelf en andere. Serveer eens met een tonijn salade in je gerecht
Ingrediënten
- 1 blik John West Tonijnstukken in Olijfolie (145 g)
- 1 blik rode kidneybonen (400 g)
- 2 tomaten
- 1 avocado
- 1 kleine rode ui
- 1 teentje knoflook
- 125 ml zure room (halfvet)
- 1 pak tortilla’s (8 stuks)
- 50 g rucola

Tonijnstukken in Olijfolie 145gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze tonijnstukken in olijfolie. Stevig van structuur en sappig van smaak, in zachte olijfolie.
Stap 1
Lek de tonijn en kidneybonen uit. Snijd de avocado doormidden, wip de pit eruit en haal de schil eraf. Snijd de tomaten en avocado in blokjes. Hak de ui fijn en pers de knoflook.
Stap 2
Schep de kidneybonen, tonijn, tomaat, avocado en rode ui voorzichtig door elkaar. Dit kan in een koekenpan op het vuur, of koud in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Maak een saus van de zure room en knoflook, breng op smaak met zout en peper. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 4
Bestrijk de tortilla’s dun met de saus. Verdeel de tonijnsalade en rucola erover. Rol de tortilla’s op, snijd ze schuin middendoor en serveer direct.
p.p. ± 5kcal / g eiwit / g vet (waarvan g onverzadigd) / g koolhydraten
Deel dit recept