Tonijnsalade met gamba's

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Wat krijg je als je twee sterren uit de oceaan met elkaar combineert? Een smakelijk gerecht dat vult maar ook lekker licht is. De tonijnsalade is verrijkt met een Vleugje Olijfolie

Ingrediënten

  • 1 blikje John West Tonijnmoot met een Vleugje Olijfolie (120 g)
  • 12 asperges
  • 8 gamba’s
  • 12 cherrytomaatjes
  • 25 g rucola
  • 12 blaadjes basilicum
  • 12 olijven
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout

Stap 1

Schil de asperges en gaar deze in de (Weber) pan met een halve cm water en zout erin. Breng dit geheel aan de kook en laat de asperges in het kookvocht afkoelen zodra ze gaar zijn.

Stap 2

Pel vervolgens de gamba’s en marineer ze met knoflook, zout en olijfolie. Rooster de cherrytomaatjes op de grill tot de schil scheurt en marineer ze met olijfolie, peper, zout en knoflook.

Stap 3

Grill vervolgens de gamba’s kort zodat ze nog glazig zijn van binnen. Rooster de asperges ook nog even op de grill.

Stap 4

Maak een salade met rucola, olijven en basilicum en leg de gegrilde tomaatjes en gamba’s erop. Dresseer tot slot de tonijn over de salade en je hebt een heerlijke maaltijdsalade.

Serveer de salade met geroosterd brood.