This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Tonijnsalade met gamba's
Serveert 4 personen
Wat krijg je als je twee sterren uit de oceaan met elkaar combineert? Een smakelijk gerecht dat vult maar ook lekker licht is. De tonijnsalade is verrijkt met een Vleugje Olijfolie
Ingrediënten
- 1 blikje John West Tonijnmoot met een Vleugje Olijfolie (120 g)
- 12 asperges
- 8 gamba’s
- 12 cherrytomaatjes
- 25 g rucola
- 12 blaadjes basilicum
- 12 olijven
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- peper en zout

Tonijnmoot met een vleugje Olijfolie 120gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze tonijnmoot met een vleugje olijfolie. Stevig tonijnvlees, in zachte olijfolie.
Stap 1
Schil de asperges en gaar deze in de (Weber) pan met een halve cm water en zout erin. Breng dit geheel aan de kook en laat de asperges in het kookvocht afkoelen zodra ze gaar zijn.
Stap 2
Pel vervolgens de gamba’s en marineer ze met knoflook, zout en olijfolie. Rooster de cherrytomaatjes op de grill tot de schil scheurt en marineer ze met olijfolie, peper, zout en knoflook.
Stap 3
Grill vervolgens de gamba’s kort zodat ze nog glazig zijn van binnen. Rooster de asperges ook nog even op de grill.
Stap 4
Maak een salade met rucola, olijven en basilicum en leg de gegrilde tomaatjes en gamba’s erop. Dresseer tot slot de tonijn over de salade en je hebt een heerlijke maaltijdsalade.
Serveer de salade met geroosterd brood.
Deel dit recept