This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Stamppot boerenkool met kappertjes en Makreel
Serveert 4 personen
Stamppot met boerenkool, dat is lekker! Al helemaal met de toevoeging van makreel aan dit gerecht
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Makreelfilets in Zonnebloemolie Easypeel (115 g)
- 1200 g kruimige aardappelen
- 500 ml groentebouillon (van tablet)
- 600 g gesneden boerenkool
- 125 g magere spekblokjes
- 75 ml extra vergine olijfolie
- 3 el kappertjes,zilveruitjes
Makreelfilets in Zonnebloemolie 115gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Onze makreelfilets zijn ambachtelijk gerookt en vol van smaak, met al zijn goede voedingsstoffen.
Stap 1
Lek de makreelfilets uit. Snijd de aardappelen in gelijke stukken. Maak de groentebouillon.
Stap 2
Doe de aardappelen en bouillon in een ruime pan en breng aan de kook. Leg de boerenkool erop, sluit de pan goed en kook op laag vuur in min. gaar. Voeg eventueel wat extra bouillon toe.
Stap 3
Bak de spekblokjes in 1 el olie op laag vuur in min. knapperig. Verdeel de makreel in mooie stukken.
Stap 4
Giet de aardappelen af en vang eventueel het vocht op. Voeg de spekjes, het spekvet en de kappertjes toe en stamp alles goed door elkaar. Voeg de rest van de olie toe en indien nodig nog wat van het kookvocht of bouillon en roer goed door. Breng goed op smaak met peper en eventueel zout. Schep dan voorzichtig de makreel erdoor en serveer direct.
Stap 5
Geef de zilveruitjes er apart bij.
p.p. ± 7kcal / g eiwit / g vet (waarvan g onverzadigd) / g koolhydraten
Deel dit recept