Stamppot boerenkool met kappertjes en Makreel

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Stamppot met boerenkool, dat is lekker! Al helemaal met de toevoeging van makreel aan dit gerecht

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Makreelfilets in Zonnebloemolie Easypeel (115 g)
  • 1200 g kruimige aardappelen
  • 500 ml groentebouillon (van tablet)
  • 600 g gesneden boerenkool
  • 125 g magere spekblokjes
  • 75 ml extra vergine olijfolie
  • 3 el kappertjes
  • zilveruitjes

Stap 1

Lek de makreelfilets uit. Snijd de aardappelen in gelijke stukken. Maak de groentebouillon.

Stap 2

Doe de aardappelen en bouillon in een ruime pan en breng aan de kook. Leg de boerenkool erop, sluit de pan goed en kook op laag vuur in min. gaar. Voeg eventueel wat extra bouillon toe.

Stap 3

Bak de spekblokjes in 1 el olie op laag vuur in min. knapperig. Verdeel de makreel in mooie stukken.

Stap 4

Giet de aardappelen af en vang eventueel het vocht op. Voeg de spekjes, het spekvet en de kappertjes toe en stamp alles goed door elkaar. Voeg de rest van de olie toe en indien nodig nog wat van het kookvocht of bouillon en roer goed door. Breng goed op smaak met peper en eventueel zout. Schep dan voorzichtig de makreel erdoor en serveer direct.

Stap 5

Geef de zilveruitjes er apart bij.

p.p. ± 7kcal / g eiwit / g vet (waarvan g onverzadigd) / g koolhydraten