This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Sigaartjes met tonijn en ei
Serveert 6 personen
Opgerolde velletjes filo met een vulling van tonijn en ei. Een heerlijk borrel of bijgerecht
Ingrediënten
- 1 zakje John West Tonijn Twist French Dressing (85 g)
- 1 zakje John West Tuna with a Twist Ovengedroogde Tomaat (85 g)
- 4 eieren
- 10 vellen filodeeg
- 2 uien
- 4 el peterselie
- olijfolie
- pittige tomatensaus/tomatentapenade
Twist Tonijn MSC met Franse dressing 85gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best.
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de eieren hard, laat ze schrikken in koud water, pel ze en snijd ze fijn. Laat de plakjes filodeeg ontdooien. Hak de uien en peterselie fijn.
Stap 2
Verhit de olijfolie en bak de uien 5 min. op zacht vuur. Meng de eieren en peterselie met de uien en verdeel het mengsel over twee kommen. Meng de tonijn met Franse dressing door het ene mengsel en de Tonijn met Ovengedroogde Tomaat door het andere mengsel.
Stap 3
Halveer de filodeegvellen horizontaal en leg ze op elkaar tussen een vochtige doek (zo drogen ze niet uit). Leg op elke deeghelft 1,5 el vulling. Vouw de zijkanten naar binnen en rol op tot sigaartjes. Bestrijk ze met olijfolie en leg op de bakplaat.
Stap 4
Bak de sigaartjes in 8-min. in het midden van de oven goudbruin. Serveer met een pittige tomatensaus of tomatentapenade.
Deel dit recept