This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Risotto roze zalm
Serveert 4 personen
Risotto kent vele manieren van bereiden en verschilende smaakcombinaties. Wilde Roze Zalm geeft pit en een zachte smaak aan dit gerecht
Ingrediënten
- 1 blik John West MSC Wilde Roze Zalm (213 g)
- 1 l groentebouillon
- 1 kleine ui
- ½ prei
- 10 g verse peterselie
- 20 g Parmezaanse kaas
- 2 tl olijfolie
- 120 g risotto rijst
- 100 ml witte wijn
- zout en peper
Stap 1
Bereid de groentebouillon zoals omschreven op de verpakking en houd deze warm op laag vuur. Snijd de ui, prei en verse peterselie in kleine stukjes en rasp de Parmezaanse kaas. Laat de zalm uitlekken en verwijder eventueel vel en graten.
Stap 2
Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de ui en prei toe. Laat deze in 5 min. langzaam zacht worden zonder dat ze een knapperig laagje krijgen.
Stap 3
Voeg alle rijst toe en laat deze voor 1 min. op laag vuur al roerend warm worden. Voeg de witte wijn toe en laat dit zachtjes koken tot bijna alle wijn is verdampt. Voeg dan twee keer een pollepel bouillon toe.
Stap 4
Laat de risotto op middelhoog vuur pruttelen zodat de bouillon langzaam in de risotto trekt. Voeg telkens een nieuwe pollepel bouillon toe als de vorige bijna volledig is opgenomen door de risotto, tot de risotto gaar is. Blijf de hele tijd de risotto roeren zodat deze niet aan de bodem of aan elkaar gaat plakken. Proef zo nu en dan of de risotto gaar is.
Stap 5
Voeg de stukken zalm toe als de risotto gaar is en laat deze voor een minuut meewarmen. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Verdeel over de borden en garneer met de Parmezaanse kaas en peterselie.
Deel dit recept