This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Pasta met Zalm en paddenstoelensaus
Serveert 4 personen
Drukke schema’s, sporten, kinderen en werk. Het eten staat in ieder geval zo op tafel! Dit pasta recept is verrijkt met Wilde Rode Zalm
Ingrediënten
- 1 blik John West Wilde Rode Zalm (418 g)
- 300 g gemengde paddenstoelen
- 300 g prei
- 4 el fijngesneden (blad)peterselie
- 400 g pasta (bijv. pipe rigate)
- 30 g (vloeibare) boter of margarine
- 250 ml bechamelsaus (mix)
Wilde Rode Zalm 213gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze wilde rode zalm.
Stap 1
Snijd de paddenstoelen in stukjes en de prei in dunne ringen. Lek de zalm uit, verwijder het vel en de graten en verdeel de zalm in stukken. Snijd de peterselie fijn.
Stap 2
Kook de pasta volgens de beschrijving op het pak beetgaar. Verhit ondertussen g boter in een pan met dikke bodem en bak hierin de paddenstoelen totdat ze vocht loslaten. Neem ze uit de pan en houd ze apart.
Stap 3
Voeg de rest van de boter toe aan het bakvet en bak hierin op middelhoog vuur de prei al omscheppend 6-8 min. Voeg de paddenstoelen weer toe, daarna de bechamelsaus. Verdeel de zalm in grove stukken, meng voorzichtig door de saus.
Stap 4
Roer de saus door de pasta en bestrooi met de peterselie.
p.p. ± 7kcal / g eiwit / g vet (waarvan g onverzadigd) / g koolhydraten
Deel dit recept