Pasta met Zalm en paddenstoelensaus

Heart outline Heart 3 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Drukke schema’s, sporten, kinderen en werk. Het eten staat in ieder geval zo op tafel! Dit pasta recept is verrijkt met Wilde Rode Zalm

Ingrediënten

  • 1 blik John West Wilde Rode Zalm (418 g)
  • 300 g gemengde paddenstoelen
  • 300 g prei
  • 4 el fijngesneden (blad)peterselie
  • 400 g pasta (bijv. pipe rigate)
  • 30 g (vloeibare) boter of margarine
  • 250 ml bechamelsaus (mix)

Stap 1

Snijd de paddenstoelen in stukjes en de prei in dunne ringen. Lek de zalm uit, verwijder het vel en de graten en verdeel de zalm in stukken. Snijd de peterselie fijn.

Stap 2

Kook de pasta volgens de beschrijving op het pak beetgaar. Verhit ondertussen g boter in een pan met dikke bodem en bak hierin de paddenstoelen totdat ze vocht loslaten. Neem ze uit de pan en houd ze apart.

Stap 3

Voeg de rest van de boter toe aan het bakvet en bak hierin op middelhoog vuur de prei al omscheppend 6-8 min. Voeg de paddenstoelen weer toe, daarna de bechamelsaus. Verdeel de zalm in grove stukken, meng voorzichtig door de saus.

Stap 4

Roer de saus door de pasta en bestrooi met de peterselie.

p.p. ± 7kcal / g eiwit / g vet (waarvan g onverzadigd) / g koolhydraten