This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Paprika met zalm-venkelragout
Serveert 6 personen
Een zalm recept waarbij je een twist geeft aan je paprika. Gemaakt met duurzame Wilde Rode Zalm
Ingrediënten
- 1 blikje John West Wilde Rode Zalm (213 g)
- 60 g boter
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 venkelknol,60 g bloem
- 1 el droge sherry (fino)
- 180 ml groentebouillon
- 4 puntpaprika’s
- bieslook ter garnering
Wilde Rode Zalm 213gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze wilde rode zalm.
Stap 1
Snijd de ui, knoflook, bieslook en venkelknol fijn.
Stap 2
Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de ui, knoflook en venkel toe en laat 5 min. zachtjes bakken.
Stap 3
Voeg de bloem toe en laat kort garen. Voeg de sherry toe zodat een stevige saus zonder klontjes ontstaat.
Stap 4
Laat de zalm uitlekken, verwijder graatjes en vel en prak de vis fijn. Roer de zalm door de saus en breng op smaak met zout en peper. Laat goed afkoelen en opstijven.
Stap 5
Snijd het kapje met het steeltje van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Vul ze met de zalmragout. Snijd elke paprika in plakken van 2cm, Garneer met bieslook. Laat het geheel ongeveer een half uur afkoelen voor u het serveert.
Deel dit recept