Nicoise salade met tonijn

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Een lekker en gevarieerd salade gerecht met tonijn die helemaal niet moeilijk is om te maken

Ingrediënten

  • 1 blikje John West Tonijnstukken in Zonnebloemolie (160 g)
  • 3 aardappelen
  • 2 eieren
  • 1 groene paprika
  • 6 tomaten
  • 1 sjalotje
  • 1 krop sla
  • 1 tl Franse mosterd
  • 4 el olijfolie
  • 3 el azijn
  • 15 groene of zwarte olijven
  • zout en peper
  • ciabatta of stokbrood

Stap 1

Kook de aardappelen in ca. min. gaar en laat deze afkoelen. Snijd deze vervolgens in blokjes.

Stap 2

Kook de eieren in ca. min. hard en laat deze afkoelen. Snijd elk ei vervolgens in vier partjes.

Stap 3

Was de paprika en tomaten en snijd beide in stukjes. Snipper het sjalotje fijn. Lek de tonijn uit en verdeel deze ook in stukjes.

Stap 4

Was de sla schoon en leg de bladeren in stukjes op een grote platte schaal. Verdeel de paprika, tomaat en tonijn gelijkmatig over de sla.

Stap 5

Maak nu de dressing met de mosterd, olijfolie, azijn, zout, peper en het gesnipperde sjalotje. Meng het in een staafmixer of roer het met de hand goed door.

Stap 6

Schenk de dressing over de salade en voeg tenslotte de olijven toe. Serveren met stokbrood.