This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Kerrierijst met Makreelfilets
Serveert 4 personen
Dit makreelfilets recept is naast kerrierijst en de toevoeging van rozijnen heerlijk. Extra makkelijk zijn de Makreelfilets met een Easypeel verpakking. Deze is open in een oogwenk
Ingrediënten
- 2 blikes John West Makreelfilets in zonnebloemolie (115 g)
- 400 g sperziebonen
- 1 ui
- 1 bosje platte peterselie
- 3 el rozijnen
- 300 g Toverrijst Extra (Lassie, pak van 400 g)
- 2 eieren
- 2-3 tl kerriepoeder
- 1 tl chilipoeder

Makreelfilets in Zonnebloemolie 115gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Onze makreelfilets zijn ambachtelijk gerookt en vol van smaak, met al zijn goede voedingsstoffen.
Stap 1
Was de sperziebonen en snijd de kopjes ervan af. Snipper de ui en hak de peterselie fijn. Laat de rozijnen weken in heet water. Lek de makreelfilets uit, vang de olie op en verdeel de makreel in stukjes.
Stap 2
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Kook ondertussen de eieren in 7 min. hard en kook de sperziebonen in 5 min. knapperig gaar.
Stap 3
Pel de eieren en snijd ze in plakjes. Verhit in een wok de opgevangen olie van de makreel en fruit de ui. Bak het kerrie- en chilipoeder 1 min. mee.
Stap 4
Schep de sperziebonen door de rijst en bak 2-3 min. Schep de makreel met de uitgelekte rozijnen en de peterselie door het geheel. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de rijst over 4 diepe borden en garneer met de plakjes ei.
Lekker met een frisse tomatensalade!
Deel dit recept