This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Goed gevulde witlofsalade met Zalm
Serveert 4 personen
Een
rijkelijk gevuld recept met onder andere zalm, ei, witlof en olijven. Met de toevoeging van citroen is dit een heerlijk verfrissend gerecht!
Ingrediënten
- 1 blikje John West Wilde Rode Zalm (213 g)
- sap van 2 citroenen
- 4 struikjes witlof
- 4 hardgekookte eieren
- 2 tomaten
- 1 el olijfolie
- 2 el zwarte olijven
- ½ bakje tuinkers
Wilde Rode Zalm 213gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze wilde rode zalm.
Stap 1
Pers het sap uit de citroenen en vang dit op in een schaal. Laat de zalm uitlekken en maak deze los. Kook de eieren hard. Snijd de tomaten in kwarten.
Stap 2
Snijd de bitterpunt uit de witlof kegelvormig weg en snijd de struikjes in grove stukken. Meng het citroensap met de olijfolie en schep dit direct door de witlof.
Stap 3
Laat de hardgekookte eieren schrikken onder koud water, pel ze en snijd in vier gelijke delen.
Stap 4
Verdeel de witlof over 4 borden en beleg met ei, tomaat en zalm. Garneer het geheel met de olijven en topjes van de tuinkers.
Deel dit recept