Fusilli salade met Zalm en rucola

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Zet een heerlijke pastasalade met zalm op tafel. Door de vorm van de pasta worden de smaken extra goed opgenomen

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Wilde Rode Zalm (213 g)
  • 400 g fusilli pasta
  • klein handje basilicum
  • 1 lente-ui
  • 1 doosje cherrytomaatjes
  • 1 bosje rucola
  • 1 el zwarte olijven
  • 1 el kappertjes
  • 2 el mierikswortel
  • 2 el kwark
  • 1 el aceto balsamico
  • zout en peper

Stap 1

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het afkoelen of spoel direct af met koud water.

Stap 2

Laat ondertussen de zalm uitlekken en maak deze los. Snijd de lente-ui in ringen, de cherrytomaatjes in tweeën en hak de basilicum fijn en de rucola grof.

Stap 3

Meng de rucola, basilicum, lente-ui, cherrytomaten, rode zalm, olijven en kappertjes door de pasta. Roer de mierikswortel, kwark en aceto-balsamico in een apart schaaltje goed door elkaar en breng op smaak met zou en peper.

Stap 4

Verdeel de dressing over of door de salade. Serveer direct.

Lekker met vers stokbrood!