This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Frisse tonijnburger met citroenmayonaise
Serveert 4 personen
Burgers zijn handzaam en iedereen is er dol op. Varieer en probeer dit tonijnburger recept met een frisse touch van citroen
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Tonijnstukken in Zonnebloemolie (145 g)
- 1 rode ui
- ½ pot augurken(schijfjes)
- 2 eidooiers
- 4 el bloem
- 3 el olijfolie
- 1 citroen
- het sap
- 4 el mayonaise
- 2 trostomaten
- 4 blaadjes ijsbergsla
- 4 ciabattabroodjes

Tonijnstukken in Zonnebloemolie 145gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze tonijnstukken in zonnebloemolie. Stevig tonijnvlees in zachte zonnebloemolie, heerlijk in gerechten als pizza’s, pasta’s en ovengerechten.
Stap 1
Snipper de ui, snijd de augurken in schijfjes en splits de eieren. Laat de twee blikjejes John West Tonijnstukken uitlekken en vang de olie op.
Stap 2
Meng de tonijn met de gesnipperde ui, eidooiers en bloem tot een stevig geheel. Kneed er vier tonijnburgers van. Bestrijk de tonijnburgers met een kwastje met een dunne laag olijfolie of gebruik de olie die je hebt opgevangen. Grill de burgers in vier min. aan beide kanten bruin.
Stap 3
Meng de mayonaise met het citroensap. Was de sla en snijd de tomaten in plakjes.
Stap 4
Besmeer de broodjes met een flinke laag citroenmayonaise en een blaadje sla. Top de burgers af met augurken en tomaat.
Deel dit recept