Empanada's Tonijn Inspirations

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Empanada’s smaken extra lekker met de toevoeging van tonijn, sperziebonen en tomaten aan het recept

Ingrediënten

  • 3 blikjes John West Tonijn Inspirations Chili & Knoflook (80 g)
  • 250 g bloem
  • 80 ml koud water
  • 4 eieren
  • 80 g sperziebonen
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 100 g roomboter
  • olijfolie
  • zout en peper
  • bakpapier,
  • keukenkwastje

Stap 1

Meng voor het deeg de bloem, roomboter, water, 1 losgeklopt ei en een snufje zout goed door elkaar en kneed dit tot een mooie, soepele deegbal. Pak het deeg daarna in plastic folie en laat het een uurtje rusten in de koelkast.

Stap 2

Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes van ½ cm. Blancheer ze 7 min. en spoel ze af met koud water. Lek de sperziebonen vervolgens goed uit. Kook ook 2 eieren voor 7 min. Spoel deze af met koud water, pel ze en hak ze in grove stukjes.

Stap 3

Snijd de ui fijn en fruit hem in de pan op laag vuur. Verwijder ondertussen de zaadjes van de tomaten en snijd de tomaten in kleine stukjes. Draai, als de ui mooi zacht is, het vuur uit en roer de tomaten, sperziebonen, stukjes gekookt ei, de Tonijn Inspirations Chili & Knoflook en vers gemalen peper hierdoor.

Stap 4

Rol het deeg mooi dun uit en steek/snijd rondjes uit van cm. Plaats in het midden van het deeg een goede lepel vulling en bestrijk de randen met wat water. Klap het deeg dubbel en druk aan met een vork.

Stap 5

Leg de empanada’s op bakpapier op een ovenplaat. Klop het laatste ei los, en bestrijk alle empanada’s met wat opgeklopt ei. Bak ze vervolgens min. af in een voorverwarmde oven van 1°C.

Stap 6

Eet smakelijk!