This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Broodje Tonijnburger met bietenketchup
Serveert 2 personen
Deze burger bevat lekker veel groenten en vormt een goede basis voor een hoofdgerecht. Bereid met heerlijke Tonijn in Olijfolie.
Ingrediënten
- 50 g kikkererwten
- 1 teentje knoflook
- fijngesnipperd
- 25 g rode ui
- fijngesnipperd
- 1 ei
- 25 g havermout
- 1 blikje John West Tonijnstukken in Olijfolie (145 g)
- 100 g kant-en-klare gekookte biet
- 50 g Heinz tomatenketchup 50%
- 1 tl roomboter
- 2 Italiaanse bollen
- 40 g veldsla
- 50 g komkommer,
- in plakjes
- 50 g tomaat
- in plakjes
- 30 g augurk
- in reepjes
- garnering eventueel met uienscheuten
- kiemgroenten of alfalfa
Tonijnstukken in Olijfolie 145gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze tonijnstukken in olijfolie. Stevig van structuur en sappig van smaak, in zachte olijfolie.
Stap 1
Doe kikkererwten, de knoflook, ui, ei en havermout in een staafmixer beker en mix alles fijn.
Stap 2
Voeg daarna de tonijnstukken met de olijfolie erbij en meng goed met een vork. Vorm van de massa 2 tonijnburgers.
Stap 3
Vorm van de massa 2 tonijnburgers.
Stap 4
Pureer de 100 gram rode bieten met 50 gram tomatenketchup.
Stap 5
Laat de roomboter heet worden in een koekenpan en bak de tonijnburgers om en om bruin en laat ze circa 8 minuten zachtjes doorgaren.
Stap 6
Snij de Italiaanse bollen open en smeer beide binnenzijden met de bietenketchup.
Stap 7
Leg de sla, de komkommer, augurkenrepen en de plakken tomaat op elkaar en daar boven op de tonijnburger en de garnering.
Tip
Recept is voor 2 personen, maar kan ook voor 4 iets kleinere burgers , dan wel de ingrediënten voor de saus en de broodjes verdubbelen
Deel dit recept