Broodje Tonijnburger met bietenketchup

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 2 personen

Deze burger bevat lekker veel groenten en vormt een goede basis voor een hoofdgerecht. Bereid met heerlijke Tonijn in Olijfolie.

Ingrediënten

  • 50 g kikkererwten
  • 1 teentje knoflook
  • fijngesnipperd
  • 25 g rode ui
  • fijngesnipperd
  • 1 ei
  • 25 g havermout
  • 1 blikje John West Tonijnstukken in Olijfolie (145 g)
  • 100 g kant-en-klare gekookte biet
  • 50 g Heinz tomatenketchup 50%
  • 1 tl roomboter
  • 2 Italiaanse bollen
  • 40 g veldsla
  • 50 g komkommer
  • in plakjes
  • 50 g tomaat
  • in plakjes
  • 30 g augurk
  • in reepjes
  • garnering eventueel met uienscheuten
  • kiemgroenten of alfalfa

Stap 1

Doe kikkererwten, de knoflook, ui, ei en havermout in een staafmixer beker en mix alles fijn.

Stap 2

Voeg daarna de tonijnstukken met de olijfolie erbij en meng goed met een vork. Vorm van de massa 2 tonijnburgers.

Stap 3

Vorm van de massa 2 tonijnburgers.

Stap 4

Pureer de 100 gram rode bieten met 50 gram tomatenketchup.

Stap 5

Laat de roomboter heet worden in een koekenpan en bak de tonijnburgers om en om bruin en laat ze circa 8 minuten zachtjes doorgaren.

Stap 6

Snij de Italiaanse bollen open en smeer beide binnenzijden met de bietenketchup.

Stap 7

Leg de sla, de komkommer, augurkenrepen en de plakken tomaat op elkaar en daar boven op de tonijnburger en de garnering.

Tip

Recept is voor 2 personen, maar kan ook voor 4 iets kleinere burgers , dan wel de ingrediënten voor de saus en de broodjes verdubbelen