Broodje Tonijnburger met bietenketchup

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 2 personen

Deze burger bevat lekker veel groenten en vormt een goede basis voor een hoofdgerecht. Bereid met heerlijke Tonijn in Olijfolie.

Ingrediënten

50 g kikkererwten,1 teentje knoflook, fijngesnipperd,25 g rode ui, fijngesnipperd,1 ei,25 g havermout,1 blikje John West Tonijnstukken in Olijfolie (145 g),100 g kant-en-klare gekookte biet,50 g Heinz tomatenketchup 50%,1 tl roomboter,2 Italiaanse bollen,40 g veldsla,50 g komkommer, in plakjes,50 g tomaat, in plakjes,30 g augurk, in reepjes,garnering eventueel met uienscheuten, kiemgroenten of alfalfa

Stap 1

Doe kikkererwten, de knoflook, ui, ei en havermout in een staafmixer beker en mix alles fijn.

Stap 2

Voeg daarna de tonijnstukken met de olijfolie erbij en meng goed met een vork. Vorm van de massa 2 tonijnburgers.

Stap 3

Vorm van de massa 2 tonijnburgers.

Stap 4

Pureer de 100 gram rode bieten met 50 gram tomatenketchup.

Stap 5

Laat de roomboter heet worden in een koekenpan en bak de tonijnburgers om en om bruin en laat ze circa 8 minuten zachtjes doorgaren.

Stap 6

Snij de Italiaanse bollen open en smeer beide binnenzijden met de bietenketchup.

Stap 7

Leg de sla, de komkommer, augurkenrepen en de plakken tomaat op elkaar en daar boven op de tonijnburger en de garnering.

Tip

Recept is voor 2 personen, maar kan ook voor 4 iets kleinere burgers , dan wel de ingrediënten voor de saus en de broodjes verdubbelen