This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Lauwwarme Salade met gegrilde groente en Tonijn
Serveert 4 personen
Een tonijn salade gerecht is lekker als lunch. De Tonijn is verrijkt met een Vleugje Olijfolie en lauwwarm perfect voor de warme maanden
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Tonijnmoot met een Vleugje Olijfolie (120 g)
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 zakje rucola
- 1 potje gegrilde paprika (295 g)
- 100 g zwarte olijven
- 4 el pijnboompitjes
- 1 ciabatta brood
- 2 teentjes knoflook
- 2 el balsamico azijn
- peper en zout

Tonijnmoot met een vleugje Olijfolie 120gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze tonijnmoot met een vleugje olijfolie. Stevig tonijnvlees, in zachte olijfolie.
Stap 1
Verwarm de oven op 1°C. Snijd het ciabatta brood in blokjes van ongeveer 2 cm. Maak een sausje van olijfolie, geperste knoflook, peper en zout en meng met het brood. Zet ca. min. in de oven, totdat de croutons krokant zijn.
Stap 2
Snijd ondertussen de courgette en aubergine in dunne plakjes. Snijd de gegrilde paprika in reepjes. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
Stap 3
Grill ondertussen op een grillplaat of grillpan de aubergines en courgettes. Verdeel deze over een schaal. Leg de gegrilde paprika op de groenten. Verdeel de rucola, tonijn, olijven en de pijnboompitjes erover.
Stap 4
Leg de croutons aan de zijkant van het gerecht. Maak tot slot een dressing van balsamico azijn, 6 el olijfolie en peper en zout naar smaak. Sprenkel dit over de salade.
Stap 5
Smakelijk eten!
Deel dit recept