Salade van mango, noedels, asperges en tonijn

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Mango is heerlijk fris en doet aan de zomer denken. De toevoeging van tonijn zorgt voor een goede balans in dit gerecht

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijn Inspirations Chili & Knoflook (80 g )
  • 400 g witte asperges
  • 1 l kruidenbouillon
  • 250 g eiermie (noedels)
  • 2 mango’s
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 200 g taugé
  • 75 g pijnboompitjes
  • olijfolie
  • verse koriander

Stap 1

Schil de mango’s en snijd ze in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van beide paprika’s en snijd de paprika’s in reepjes. Schil de asperges rondom en snijd ongeveer 1,5 cm van de onderkant af. Snijd de koriander fijn. Maak de kruidenbouillon.

Stap 2

Breng de asperges in een ruime pan aan de kook in kruidenbouillon. Zodra het 2 min. heeft gekookt, zet je het vuur uit en laat je de asperges langzaam afkoelen in de bouillon. Als het vocht is afgekoeld heb je uiteindelijk de lekkerste beetgare asperges.

Stap 3

Kook de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de noedels af, afspoelen met heet water en meng er een scheutje olijfolie doorheen om plakken te voorkomen en de noedels alvast wat smaak te geven.

Stap 4

De taugé kort roerbakken in een koekenpan in een drupje olijfolie. Rooster vervolgens de pijnboompitjes kort op gematigd vuur in de pan.

Stap 5

Meng de noedels, mango, paprika, taugé en pijnboompitten samen met John West Tonijn Dressing tot een salade. Garneer het met de koriander en een heerlijke Oosterse salade staat op tafel.